Nastavak dana sunčan s najvišom temperaturom od 26 stepeni, u nedjelju dolazi naoblaka

Prije podne je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 11 sati iznosile su: Bjelašnica 2; Bugojno 14; Ivan Sedlo i Jajce 15; Bihać i Sarajevo 16; Drvar, Sanski Most i Zenica 17; Tuzla 18; Livno 19; Gradačac i Neum 20; Mostar i Stolac 21; Grude i Široki Brijeg 23 stepena.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U poslijepodnevnim satima u Bosni će biti male do umjerene naoblake. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 26 stepeni.

U subotu u Bosni i Hercegovini većinom umjereno, prolazno može biti i pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8 stepeni, na jugu zemlje od 8 do 13 stepeni.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23 stepeni, na jugu zemlje do 26 stepeni.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine većinom jugozapadnog smjera.

Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne vjetar istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7 stepeni, na jugu zemlje od 8 do 13 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25 stepeni.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini sunčanije prije podne. Više oblačnosti u drugoj polovini dana. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9 stepeni, na jugu zemlje od 9 do 13 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25 stepeni.