Newcastle bi u Engleskoj uskoro mogao biti kao Manchester City, Saudijski princ na ljeto daje 400 miliona eura za pojačanja

Newcastle United uskoro će i zvanično dobiti novog vlasnika. To će biti Saudijski princ Mohammed bin Salaman. Nakon 13 godina Mike Ashley je odlučio prodati klub, a Salaman je za 80 posto dionica izdvojio 323 miliona eura.

Ostalih po 10 posto ide organizaciji PCP, te braći Reuben koji će se za sve pitati.

“Jamie Reuben je fudbalski fanatik, želi znati baš sve o igračima kada pričate s njim. Sigurno će dobro istražiti tržište i dovesti određene igrače”, rekao je Skyev analitičar Jamie Redknapp.

“Tržište će se promijeniti, igrači će biti jeftiniji. Newcastle će biti veliki povratnik, za njih je ovo sjajna situacija i slijedi jako dobro vrijeme za navijače koji su dosta propatili zadnjih godina. Ulagat će se, doći će veliki igrači i Newcastle će se vratiti tamo gdje pripada”, dodao je bivši Liverpoolov i Tottenhamov veznjak.

Novi trener najvjerovatnije bi trebao biti dobro poznato ime, Massimiliano Allegri koji se na kraju prošle sezone razišao sa starom damom Juventusom nakon 5 osvojenih titula Serie A.

Allegri bi na klupi “svraka” naslijedio Stevea Brucea, a kako se navodi za pojačanja imat će budžet od visokih 400 miliona eura. Realno je očekivati Newcastle u strogom vrhu Engleskog fudbala u narednim godinama.

Newcastle je posljedni put osvojio Premier ligu davne 1927. godine.