Nick i Emerson izgubili sluh i pronašli jedan drugoga

Priča o mladiću gluhom mladiću koji je ugostio gluhog psa očarala je svijet. 

Sa samo šest sedmica ovo štene je završilo u jednom skloništu u Floridi, boreći se za svoj maleni život zbog napadaja i parvovirusa, te je kao posljedica toga izgubilo sluh.

Kasnije je zajedno s braćom i sestrama došao u sklonište za spašavanje u NFR Maine u Sjevernoj Floridi gdje su bili dobro zbrinuti. Prevladao je zdravstveni problem i zajedno s braćom i sestrama stavljen je na popis za usvajanje.

Adventurous Sunday 😎

#labsofinstagram #Adventures #bestfriends #travelphotography #liveoutside #happyboys #sunday #sunshine #happyday #blacklabpuppy #deafcommunity #deafboys #sweetsummertime

Posted by Nick and Emerson on Sunday, 23 June 2019

Njegova braća i sestre odmah su pronašli svoje zauvijek domove. Ali, za Emersona je proces udomljavanja bio teži. Bio je gluh i trebao je posebnog vlasnika.

Nick Abbott uopće nije bio u potrazi za psom, ali kada je vidio oglas na Facebooku, Emersonova ga je priča duboko dirnula pa je odlučio otići u sklonište kako bi ga upoznao.

Razlog zbog kojeg je Nick želio vidjeti psa je taj što se i on rodio gluh i mogao je razumjeti poteškoće s kojim se i Emerson suočava u svom životu.

Posted by Nick and Emerson on Monday, 27 May 2019

“Mislio sam da bismo se dobro povezali. I bio sam u pravu” rekao je Nick.

Kad je Nick došao u sklonište, ugledao je nekoliko pasa kako se igraju okolo. Ali, samo jedan od njih je primijetio da je netko novi došao. Bio je to Emerson koji je tada imao 12 tjedana. Emerson je sjeo točno ispred Nicka i tada je kliknulo između njih.

Igrali su se neko vrijeme i brzo se povezali. Za manje od 24 sata Emerson je bio udomljen.

U komunikaciju nemaju problema. Nick ga je podučio nekim jednostavnim naredbama na znakovnom jeziku poput sjedi, lezi, dođi. Danas su oni jedan sretan pas i jedan sretan vlasnik, prenosi Bright Side.