Postavljen kontejner za trijažu pacijenata ispred Doma zdravlja Novo Sarajevo

Štab civilne zaštite Općine Novo Sarajevo na čelu sa komandantom općinskim načelnikom Nedžadom Koldžom, s ciljem da se spriječi širenje koronavirusa i poveća stepen zdravstvene zaštite stanovništva obezbijedio je kontejner za trijažu pacijenta koji je postavljen ispred Doma zdravlja Novo Sarajevo.

“S obzirom da je Dom zdravlja Novo Sarajevo dio organizacione strukture općinskog Štaba civilne zaštite i da praktično sve što se ovdje dešava možemo definisati kao prvu liniju odbrane u borbi protiv koronavirusa cilj nam je, prije svega, poboljšati higijensko-epidemilošku situaciju i stvoriti što bolje uslove za ljude koji ovdje rade.

To je značajan napredak u odnosu kako i gdje je do sada radilo medicinsko osoblje ove zdravstvene ustanove” naglasio je, ovom prilikom, komandant općinskog Štaba civilne zaštite Nedžad Koldžo.

Podsjećamo, u prethodnom mjesecu, Službi prve medicinske pomoći Doma zdravlja Novo Sarajevo uručeno je sanitetsko vozilo u vrijednosti 90.000 KM i neophodna medicinska oprema, rukavice, zaštitne maske, viziri, naočale i dezinfekciona sredstva.