Pretežno oblačno vrijeme uz moguće padavine, za vikend razvedravanje

Danas će u jutarnjim satima i prije podne, u centralnim i istočnim područjima Bosne biti pretežno oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom, a na istoku i jugoistoku Hercegovine moguća je i slaba kiša, javljaju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U većem dijelu zemlje malo do umjereno oblačno i nešto sunčanije na jugu. Do kraja dana, postupno smanjenje oblačnosti u cijeloj zemlji.

Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjerena bura koja će krajem dana oslabiti. Jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i 0, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8, na jugu i sjeveru zemlje do 12 stupnjeva.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno sa slabim snijegom u jutarnjim satima i prije podne. Tokom dana, bez padavina i postupno smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura oko -3, a najviša dnevna oko 3 stupnja.

U četvrtak se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost.

Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu zemlje do 3, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13, na jugu zemlje do 16 stupnjeva.

Za petak je u Bosni i Hercegovini najavljeno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 5, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15, na jugu zemlje do 18 stupnjeva.

U subotu se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15, na jugu i sjeveru do 18 stupnjeva.