Prljave političke igre: Da li može pomoć bez stranačkog obilježja?

Kao što uvijek navedemo lijep je gest, jako lijep, ali pogrešan cilj. 

Trenutno ne možemo drugačije tumačiti stranačka obilježja nego pogrešan cilj za vrijeme globalne pandemije koronavirusa. Opet ponavljamo jako je lijepo to što osobe čine, ali bi bilo mnogo ljepše kada bi to činile krišom, bez promocije političke partije.

Na vrata haustora u pojedinim naseljima Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine zalijepila je oglas kojim poziva starije građane koji ne mogu da izvrše osnovne potrebe. Kao što i uvijek “napadamo” političke partije zbog promocije za vrijeme globalne pandemija, a za izbore koji dolaze u oktobru, isto tako smatramo da je gnusan čin SDP-a.

Prije svega potpisan je Forum mladih ove stranke, te predsjednik Foruma Harun Hodžić, kao i poznati sarajevski reper Benjamin Murati, poznatiji kao Valderrama Flow. Za prvog pretpostavljamo zašto je to uradio, jer stranački karijeristi ništa drugo i ne mogu da rade, ali drugi nas je baš začudio.

Mnogo podržavamo rad Muratija, a stotinama puta smo pisali da je nada bh. rep scene, te da ukoliko bi se našao neko ko bi “pogurao” rad mladog Muratija da bi se itekako “probio”. Zaista ne shvatamo zašto mu je na početku velike karijere potrebno da ga neko veže za političku stranku.

Bilo kako bilo, lijep gest, pogrešan cilj. Da ne bude sve tako crno, evo od nas malo promocije za Valderramu.