Real Sociedad htio početi sa treninzima, država im zabranila

Španski nogometni prvoligaš Real Sociedad ipak neće početi s individualnim treninzima u utorak u svom sportskom centru u gradu San Sebastianu jer su do daljnjeg zabranjene sve sportske aktivnosti, rekao je u nedjelju španski državni ured za sport (CDS).

Real Sociedad je najavio individualne treninge svojih fudbalera u sportskom centru jer će od ponedjeljka radnici poput onih industriji i građevini dobiti dopuštenje za odlazak na posao.

“S obzirom da je vlada donijela odluku da radnici u ostalim aktivnostima, ne samo nužnim, mogu ići na posao, a igrači prve momčadi imat će mogućnost nastaviti sa svojim individualnim radom u kampu Zubieta od utorka. To nikako neće biti rad u grupi”, poručili su u subotu iz Real Sociedada.

Ali ta mogućnost ne odnosi se na sportaše, odgovorio je u nedjelju državni ured za sport.

“Ostaju zatvoreni svi objekti za sportske aktivnosti, uključujući nogometne terene. Real Sociedad stoga neće trenirati u utorak u svom kampu”, poručili su iz CDS-a za javnu televitiju RTVE.

Izvanredno stanje produženo je do 26. aprila, ali premijer Pedro Sanchez je najavio prošli tjedan kako će vjerojatno zatražiti od parlamenta novo produženje do 11. maja.

Vlada je, međutim, odlučila omogućiti radnicima odlazak na posao nakon što je stopa širenja virusa dosegnula najnižu razinu od izbijanja pandemije. Na posao će u ponedjeljak smjeti zaposlenici u građevini, industriji i nekim drugim sektorima kojima je od 30. marta bio zabranjen odlazak na radna mjesta.

Vlada pokušava suzbiti zdravstvenu krizu dok posljedično zemlja tone u sve dublju privrednu krizu. U posljednjih 12 dana na posao su smjeli samo oni koji rade u nužnim zanimanjima poput proizvodnje i distribucije hrane, struje.