Steph Curry je prvi igrač NBA lige koji je testiran na koronavirus: Nisam se osjećao dobro, temperatura je rasla

Steph Curry izjavio je za Američki Times da je on bio prvi igrač koji je testiran na koronavirus, iako je prvi zaraženi bio igrač Utah Jazza, Rudy Gobert.

Gobert je izazvao skandal svojim ponašanjem, ismijavao je virus dodirivajući mikrofone i sve što je stigao na konferenciji za novinare. Tri dana poslije Gobert je bio pozitivan na Covid-19, a nakon njega obolio je i njegov klupski kolega Donovan Mitchell. Nakon toga virus je pronašao svoj put i do ostalih klubova.

“Petog marta odigrao sam prvu utakmicu nakon povrede, a već su tada bile glasine u ligi kako će se virus odraziti i na košarku “ započeo je Curry u pismu za američki Times.

“Te se noći nisam osjećao dobro, a temperatura, osim što mi je bila visoka, rasla je. Pomislio sam ‘je li moguće da se ovo zaista događa’. Tek sam se vratio na teren, a dijagnoza bi značila da ne bih mogao pomoći u teškom trenutku”.

“Srećom, test je bio negativan, ali čitavo me iskustvo zaista uzdrmalo. Imamo sjajnu priliku pokazati da smo humani kao društvo. Budućnost svijeta zaista o tome jesmo li spremni pomoći” rekla je zvijezda Golden Statea.

Bitno je još dodati da je Curry propustio skoro čitavu sezonu zbog povrede.