Stiže nastavak popularnog serijala “Igre gladi”

Francis Lawrence, koji je radio na tri filma serijala “Igre gladi”, vraća se režirati igranu adaptaciju autorke Suzanne Collins “Balada o pticama pjevicama i zmijama”, nastavak romana Collinsove bestseler trilogije “Igre gladi”. Vraća se i prva producentica Nina Jacobson, sa svojim partnerom Color Force Bradom Simpsonom, a Michael Arndt (“Catching Fire”) prilagodit će scenarij i biti će ujedno i izvršni producent.

Neka šanse opet budu u njihovu korist!

Lionsgate – koji je Collinsove romane producirao u četiri blockbusterska filma od 2012 do 2015 – najavio je u utorak kreativni tim za „Balada o pticama pjevicama i zmijama“. Filmovi iz serijala “Igre gladi” su zaradili 2,97 milijardi dolara širom svijeta.

Još nije objavljen datum premijere.

„ Balada o pticama pjevicama i zmijama“ inovativan je i uzbudljiv projekat koji vas vodi u složene nove dimenzije koje otvaraju nevjerojatne kinematografske mogućnosti“, rekao je predsjednik Joe Drake-a Lionsgate Motion Picture Group. „Oduševljeni smo što smo ponovno ujedinili tim koji će snimati film iz ove jedinstvene franšize, i jedva čekamo da počnemo s realizacijom.“

Otprilike 64 godine prije „Igara gladi“, „Balada o pticama pjevicama i zmijama“ prati 18-godišnjeg Coriolanus Snow-a, koji postaje veliki vladar distopijske nacije Panem i centralni negativac originalne serije “Igre gladi”. U Collinsovoj knjizi, Snow je izabran za mentora na desetim igrama gladi, za mladu devojku iz Okruga 12, budući dom Katniss Everdeen.

Scholastic (američka izdavačka kuća) će 19. maja u SAD-u, Kanadi, Velikoj Britaniji i Irskoj, Australiji i Novom Zelandu objaviti „Baladu o pticama pjevicama i zmijama“.