Sunčano vrijeme širom BiH, temperature i do 14 stepeni

Danas se u Bosni očekuje sunčano vrijeme uz umjerenu naoblaku. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. U Hercegovini će biti pretežno sunčano vrijeme, prenosi Federalni hidrometeorološki zavod.

Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 14°C.

U Sarajevu će biti sunčano uz umjerenu oblačnost. Najniža jutarnja temperatura zraka oko -4°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 9°C.

U petak, 03.04.2020., u Bosni i Hercegovini će prije podne biti sunčano. U drugoj polovini dana se očekuje umjeren razvoj oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C.

U subotu, 04.04.2020., u Bosni biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura, povremeno sa jakim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 19°C.

U nedjelju, 05.04.2020., se u Bosni može očekivati više oblačnosti u jutarnjim satima. Veći dio dana sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini će biti jakih udara vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 19°C.