Sutra će 40 uposlenika Gerontološkog centra u Sarajevu biti testirano na koronavirus

Doktorica Anisa Bajramović, dežurna epidemiologinja, potvrdila je da će 40 uposlenika, zdravstvenih radnika Gerontološkog centra u Sarajevu biti testirano sutra na koronavirus.

Sutra ujutro u 10:30 će biti testirano 40 zdravstvenih radnika, uposlenika Gerontološkog centra Sarajevo – medicinske sestre, doktori, njegovateljice i oni koji su bili u bliskom kontaktu sa korisnicima“, kazala je.

Doktorica Bajramović dalje dodaje da se još uvijek pregledaju bliski kontakti zaražene osobe.

Još uvijek se postupa sa indikacijama za testiranje i slučajevima bliskog kontakta, što nije bio slučaj u Gerontološkom centru. Od momenta kad smo saznali da postoji eventualno zaražena osoba, odmah smo izašli na teren, dali sve preporuke i napravili tehničke procedure da se testiranje izvrši u ponedjeljak“, kazala je dr. Bajramović za N1.

Podsjećamo, Melisa Alibašić-Hadžić, direktorica Gerontološkog centra Sarajevo potvrdila je da je jedna korisnica ovog centra pozitivna na koronavirus. O tome više možete pročitati OVDJE.

Alibašić-Hadžić podsjeća da od 10.04. pozivaju nadležne da testiraju uposlenike ovog centra, obzirom da se u centru nalaze korisnici najrizičnije starosne dobi.

Zaražena osoba u Gerontološkom centru neće biti prebačena na KCUS jer nema teže simptome, potvrđeno je za N1 ranije.