Takmičarska serija o održavanju pasa “Hot Dog” uskoro na HBO Max

HBO Max je najavio novu takmičarsku emisiju, koja bi mogla biti hit ili miss i dao zeleno svjetlo za „Hot Dog“ 12-epizodnu, polusatnu seriju gdje će biti predstavljeno mnogo različitih pasmina pasa.

“Hot Dog” je inspirisan knjigama i platformama društvenih medija poznate stručnjakinje za dotjerivanje pasa Jess Rona. Zagovarači projekta su i Jax Media i Nicolle Yaron iz “Making it”.

Serija bi trebala biti emitovana na proljeće, a svaka epizoda sadrži maštovite izazove i teme iz knjiga koje bi trebale osvijetliti izgled čovjekovog najboljeg prijatelja. U seriji će se naći komentari slavnih gostiju i domaćina, dok će Rona predvoditi ocjenjivački sud i pobjednika nagraditi novčanom nagradom i priznanjem za prvo mjesto.

Rona, koja je autor filma „Groomed“, pojavila se i u TV serijama poput „Drunk History“ i „New Girl“.

„Jess Rona je stvorila svoje ime među zvijezdama kao ljubitelj pasa i jako je zabavno biti u mogućnosti oživjeti njen uspješni online brend i biznis na ovaj način,“ rekla je Jennifer O’Connell, izvršna potpredsednica originalnog igranog i dječjeg programa za HBO Max.

“Očekujte čisti eskapizam koji cijela porodica može zajedno gledati i navijati za krznate takmičare sa najprivlačnijim i kreativnijim transformacijama.”

Seriju će raditi producenti Tony Hernandez, Brooke Posch i Séamus Murphy-Mitchell kompanije Jax Media, zajedno s Yaronom i Ronom. „Izuzetno smo uzbuđeni što sarađujemo s Nicolle, Jess i HBO Max na ovom veoma važnom projektu. Nema boljeg vremena za gledanje psa koji se vesele nego sada “, poručili su partneri Jax Media Hernandez, Posch, Lilly Burns i John Skidmore.