Najveća transformacija Tom Hardya do sada u filmu “Al Capone”

Prvi pogled na “neispričanu priču” Al Caponeovog posljednjeg životnog poglavlja stiže u obliku trailera. U srijedu – samo mjesec dana prije objavljivanja – režiser Josh Trank (Chronicle) podijelio je jednu minutu i 45 sekundi snimke iz nadolazećeg biografskog filma o zloglasnom američkom gangsteru.

Tom Hardy glumi preminulog zločinca u ranim i srednjim 1940im, nakon što je u zatvoru u Sjedinjenim Američkim Državama, Atlanta, proveo osam godina 11-godišnje kazne.

Čini se kao da je prošlo stoljeće od kada je Tom Hardy igrao Eamesa u filmu Inception (iako je to bilo prije samo deset godina, ali vrijeme zaista leti). Tada je imao prilično skromnu ulogu. Neki su ga zapazili kroz ulogu Heathcliffa u Wuthering Heightsu, ako se uopće sjećaju.

Prosjećan do kraja 2010-ih, kada Hardy preko noći doživljava transformaciju, dobiva najveće mišiće, po kojima je iskreni da budemo i postao poznat, za film “The Dark Knight Rises”. Do posljednje uloge gdje tumači ulogu, bahatog vanzemaljaca u Venomu, svi smo već dobro znali ko je Tom Hardy.

Sada, ovog maja, izgleda da dobijamo ultimativnu Hardyjevu preobrazbu – Al Capone, ali ne iz mladih dana. Prvi trailer za Capone napokon je izašao, pružajući nam prvi pogled na biografiju Džoša Tranka o ozloglašenom šefu mafije. U filmu su još i Linda Cardellini kao Mae Capone, te Kyle MacLachlan kao Karlack.

Capone (koji se u originalu naziva Fonzo) pratit će posljednje godine života mafijaša, što je bio predmet beskrajnih mitova od njegove smrti. Film će pratiti život Caponea na Floridi nakon što je odslužio desetogodišnju zatvorsku kaznu.

Capone tada počinje pokazivati teške znakove demencije i možda, a možda i ne, planira pokopati veliku svotu novca.

Hardy i njegov dobroćudni izdraz lica u ovoj ulozi teško možemo prepoznati. Zlobni i paranoični pogled, apsolutno nas uvodi i uvjerava u priču.

Capone će biti pušten preko VOD-a 12. maja, uz mogućnost 48-satnog najma.