U srijedu videokonferencija krovne kuće Bh. fudbala, šta će biti sa takmičenjem u BiH?

Natjecanje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine zaustavljeno je zbog pandemije koronavirusa koja hara širom Europe.

Klubovi iz BiH, kao i oni u Europi i ostatku svijeta, nalaze se na prinudnom odmoru i još uvijek nije poznato kada bi se prvenstvo Bosne i Hercegovine moglo nastaviti.

O planovima za nastavak sezone u BiH predstavnici NFSBiH, Komiteta za takmičenje i klubova trebali bi razgovarati naredne sedmice, piše portal SportSport.ba.

Iz krovne kuće bh. nogometa su potvrdili kako će se tokom naredne sedmice, najvjerojatnije u srijedu, održati videokonferencija između predstavnika Saveza i bh. klubova.

Plan je da se razgovara o trenutnoj situaciji i da se čuju razmišljanja klubova o aktualnim dešavanjima, ali ni nakon ove sjednice vjerojatno neće biti poznato kada bi se sezona mogla nastaviti.

UEFA će na kraju imati glavnu odluku o nastavku prvenstava širom Europe, a prema svemu sudeći za Premijer ligu BiH su trenutno aktivne dvije opcije.

Prva je opcija da se prvenstvo nastavi 17. maja, a druga opcija je predviđena za sedam dana kasnije, 24.05. no ovo su samo određene ideje koje će itekako ovisiti o daljnjem razvoju situacije.