Uručeni prehrambeni paketi kralja Saudijske Arabije u vrijednosti od 100.000 KM

Kulturni centar “Kralj Fahd“ Ambasade Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini, danas je organizovao svečanost uručenja iftarskih paketa kralja Saudijske Arabije Salman bin Abdulaziz Al Sauda, koji je pokrenuo ovaj projekat.

Prisutnim se obratio ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini, Nj. E. Hani bin Abdullah Mominah, koji je istakao dobru saradnju Bosne i Hercegovine i Kraljevine Saudijske Arabije, te uputio iskrene čestitke građanima BiH povodom mjeseca Ramazana.

Uručenju humanitarnih iftarskih paketa također je prisustvovao i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka:

“Saudijska Arabija je bila uz Bosnu u Hercegovinu u najtežim trenucima i ostala sve do danas njen dokazani prijatelj. Zahvalni smo za sve što je KSA za nas uradila na ekonomskom i humanitarnom planu, a što radi i danas. Uložit ćemo dodatne napore kako bi se ova saradnja nastavila”, istakao je Skaka.

Svečanosti su, između ostalih prisustvovali ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Jasna Agić, direktor KJU “Centar za socijalni rad“ Samir Suljagić, te rukovodilac Ureda za društvenu brigu Rijaseta IZ u BiH, Ibrahim-ef. Malanović.

Riječ je o drugom dijelu humanitarne akcije koja sadrži 1.000 prehrambenih paketa, a koji su namijenjeni socijalno ugroženim porodicama.