Uskoro nastavak Serie A, dvojica fudbalera Juventusa negativna na koronavirus

Uskoro se očekuje nastavak talijanske Serie A, a to bi se trebalo dogoditi najranije 3. maja. Dvojica fudbalera Juventusa izliječena su od koronavirusa, a riječ je o Danielu Ruganiju i Blaise Matuidiu.

Daniele Rugani, prvi igrač u talijanskoj Seriji A zaražen koronavirusom, i njegov suigrač iz torinskog Juventusa Blaise Matuidi imali su negativne rezultate na posljednjim testovima i potvrđeno je da su izliječeni od bolesti COVID-19, objavili su u iz redova torinskog kluba.

Rugani je bio pozitivan na koronavirus još 11. marta, a njegov timski kolega četiri dana poslije. Poslije njih zarazio se i Paulo Dybala koji još uvijek nije dobio rezultate posljednjeg testa, ali kaže da se osjeća dobro.

Ukupno je 16 fudbalera iz Serie A bilo zaraženo, a najviše ih je bilo u Sampdiriji, čak sedmorica.

Seria A je prekinuta 9. marta, a do kraja sezone je ostalo još da se odigra 12 kola. A kako navode nastavak neće biti prije 3. maja.

Talijanski nogometni savez (FIGC) je u međuvremenu, u suradnji s medicinskim stručnjacima, razradio plan o mogućem nastavku krajem maja, kad bi se počelo igrati pred praznim tribinama.

“Kako bismo mogli sigurno nastaviti s fudbalskim aktivnostima, ključno je pripremiti procedure po kojima će se odvijati taj povratak”, talijanskog saveza Gabriele Gravina.