Uskrsna online izložba i izbor najljepše pisanice

Ne želeći prekinuti tradiciju održavanja uskrsnih programa, Udruga Libertas će na Uskrs, u nedjelju 12. aprila, na svojoj Facebook stranici upriličiti virtualni program „Uskrsna online izložba pisanica i izbor najljepše pisanice 2020“.

“Zbog situacije sa širenjem koronavirusa u BiH, ove godine, nažalost, ne možemo organizirati tradicionalnu manifestaciju Uskrsni turnir u tucanju šarenih jaja u Sarajevu. Poštujući sve mjere zaštite od širenja koronavirusa, Udruga Libertas je svoju djelatnost prilagodila vanrednim okolnostima i prebacila je u virtualni prostor. Ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje da iz udobnosti svoga doma, koristeći mogućnosti moderne tehnologije, sudjeluju na ovoj virtualnoj uskrsnoj manifestaciji. Zadatak natjecateljima bit će izraditi najljepšu pisanicu, a natjecatelji mogu koristiti ili tradicionalne ili moderne tehnike šaranja jaja“, kazala je dopredsjednica Udruge Libertas Ivana Krstanović, prenosi Oslobođenje Portal.

Svi koji su zainteresirani za sudjelovanje na ovoj virtualnoj manifestaciji trebaju najkasnije do subote, 11. aprila, do 23 sata, na e-mail adresu: lordvopa@hotmail, dostaviti sljedeće: minimalno 3 fotografije pisanice (šarenog jajeta) s kojom će se natjecati na ovoj virtualnoj manifestaciji; osnovne podatke o natjecatelju/ici (ime i prezime, godina rođenja, mjesto prebivališta i kontakt e-mail). Fotografije i informacije se također mogu poslati na Facebook stranicu Libertasa.

Zaprimljene fotografije uskrsnih pisanica bit objavljene u nedjelju u 10 sati na Facebook stranici Udruge Libertas (otvorenje izložbe), nakon čega će Ocjenjivački sud vrednovati najljepše i najizvornije izrađene pisanice. Proglašenje najljepših pisanica bit će upriličeno u nedjelju, u 12 sati na FB-u Libertasa.

“U sklopu Uskrsnog programa će biti od 12.15 do 12.45 sati upriličena preko Google meet platforme kratka online sesija sa svim zainteresiranima o uskrsnim običajima i Uskrsu te njegovoj važnosti za naše prostore”, kazao je predsjednik Udruge Libertas i koordinator projekta Pavao Zornija.