Večeras premijera vrhunskog filma o Sarajevu objavljenog u specificnim okolnostima

Gradonačelnik grada Sarajeva, Abdulah Skaka, objavio je na svom Facebook profilu kratki promotivni video o glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Objavljeni kratki video je dio filma koji će večeras biti premijerno emitiran.

“Povodom 6. aprila Dana grada Sarajeva, večeras se premijerno emitira promotivni film za glavni grad Bosne i Hercegovine realiziran uz svjetske i evropske standarde produkcije i kvalitete.
Prepun sjajnih kadrova koji oduzimaju dah, film na jedan novi, posebno emotivan i strastven način dočarava Sarajevo, kao stjecište dobrih ljudi, ugodnog života, mladosti, tradicije i historije te brojnih turističkih atrakcija.

Radi se o vrhunskom filmu realiziranom tokom proteklih mjeseci, a koji se premijerno objavljuje u vrlo specifičnim okolnostima zbog čega, dolazi do izražaja ta njegova usmjerenost ka budućnosti.
Sada smo suočeni sa jednim globalnim izazovom i krizom koja će sigurno utjecati i na brzinu razvoja i napretka Sarajeva. Ali, uporedo sa tom bitkom, moramo gledati u budućnost i spremati se za novo vrijeme koje će sigurno doći. Ovo je korak u tom smjeru.” napisao je na svom Facebook profilu gradonačelnik grada Sarajeva Abdulah Skaka.