Video/ Muhamed Hadžović pokrenuo regionalni glumački izazov #GlumomPreko

Član ansambla Kamernog Teatra 55 i nagrađivani bh. glumac, Muhamed Hadžović, pokrenuo je regionalni online challenge #GlumomPreko na svom Instagram profilu.

Svojom izvedbom monologa iz djela “Tri sestre”, autora Antona Pavloviča Čehova oduševio je kako stariju pozorišnu publiku, tako i mlađe generacije.

Naime, za manje od jednog dana njegov monolog podijelio je veliki broj profila na društvenim mrežama. Sljedeći od kojeg očekujemo kratki monolog je Dušan Kovačević, glumac iz Crne Gore.

Hadžović je jedan od prvih javnih ličnosti iz BiH koje su se oglasile na samom početku pandemije i koje su građane naše države pozvale na odgovornost i na važnost socijalnog distanciranja i ostajanja kod kuće, zbog sprječavanja daljeg širenja koronavirusa.

Također, ovo je prvi regionalni izazov koji kreće upravo iz Bosne i Hercegovine.

 

View this post on Instagram

 

#GlumomPreko Ako smo odgovorno izolovani, ne smijemo biti neodgovorno zatvoreni. Ja te pozivam, iz moje zemlje, da u svojoj zemlji, podijeliš sa svima jedan monolog. Neku lijepu misao. Djelić svjetske baštine. Svijet je naša pozornica, a nedaća je samo alat koji nas još više brusi. Tespijani svih zemalja, oslobodimo se. Nedaća ne gleda ni na naciju, ni na spol, ni na vjeru, ni opredjeljenje. Tako moramo i mi. Granice postoje na mapama, a ograničenja u glavama. Možda ne možemo promijeniti svijet, ali ga možemo uljepšati. To je naša histrionska dužnost. Naš poziv. Zato te pozivam, iz svoje zemlje, podijeli sa svima jedan monolog. I pozovi nekoga, iz neke druge zemlje, da uradi to isto. Ima nas. Mi to možemo. Mi to moramo! 😷👊 Bit ce ovdje velikih glumackih imena balkana!🎩 @kamerni_teatar_55

A post shared by Muhamed Hadzovic (@muhamedhadzovicofficial) on