Video/ Požari na Graničnom prelazu Maljevac, sumnja se na paljevinu

U šatorskom naselju na graničnom prelazu Maljevac jutros su zabilježena dva požara u kojem srećom nije bilo povrijeđenih.

Brzom intervencijom vatrogasaca požari su ugašeni. Kako su za N1 kazali u Profesionanoj vatrogasnoj jednici Velika Kladuša, vatrogasci su intervenisali dva puta.

Prvo je gorio jedan šator i pokretni toalet. To smo ugasili i vratili se, a onda su nam javili da gore još dva šatora“, rekao je za N1 dežurni operativni PVJ Velika Kladuša.

Uviđaj obavljaju pripadnici MUP-a USK, a vatrogasna ekipa koja je gasila požare navela je u svom izvještaju kako se sumnja na paljevinu.

Podsjećamo, jučer je veći broj bh. građana smješten u šatorsko naselje nakon što su, kako su rekli, proveli više od 40 sati na GP Maljevac. U izjavi za medije kazali su kako su im na graničnom prijelazu oduzeli dokumente te da su ih u pratnji policije smjestili u šatore koji su, kako tvrde, potpuno neuvjetni za život. Među njima ima i bolesnih.

Premijer USK Mustafa Ružnić apelovao je na federalne i državne vlasti da se uključe u rješavanje ovog problema.

Na videu gore objavljenom možete čutiti krike, neke čudne pjesme, uzvike i slično, a brzo su počeli kružiti komentari na društvenim mrežama. Većina ih osuđuje ovakvo ponašanje trenutnih stanara šatorskog naselja.

Ono kada ugledni građani zapadnih zemalja pređu granicu BiH i iz njih izađe sav papanluk“, kaže jedan komentar.