Vijeće ministara BiH: Odobren let za povratak bh. državljana iz Kuvajta

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva sigurnosti, donijelo je odluku o privremenom otvaranju međunarodnog graničnog prelaza u vazdušnom saobraćaju za promet putnika, aerodrom Sarajevo, radi povratka državljana Bosne i Hercegovine iz Kuvajta i povratka državljana Kuvajta i zemalja Bliskog istoka iz BiH u Kuvajt.

Povratak će biti obavljen 25. aprila, međunarodnim avionskim letom na relaciji Kuvajt – Sarajevo – Kuvajt, a putnici će se iskrcati i ukrcati na Međunarodnom aerodromu Sarajevo. Lista putnika biće dostavljena nadležnim organima prije polijetanja aviona, navode iz Vijeća ministara.

Nakon slijetanja i prije polijetanja aviona sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo putnici su obavezni da se pridržavaju i poštuju sva uputstva i naredbe nadležnih organa BiH. Za realizaciju ove odluke zaduženi su Granična policija BiH, nadležne entitetske epidemiološke i zdravstvene službe, službe Brčko distrikta i JP Međunarodni aerodrom Sarajevo d.o.o. Sarajevo.

Odluka stupa na snagu danom donošenja i bit će objavljena u “Službenom glasniku BiH“, zaključeno je iz Vijeća ministara.