Zasluženo ismijavanje/ Klix.ba nasjeo na prvoaprilsku šalu: Ljetni semestar se ne obustavlja

Ljetni semestar akademske 2019./2020. godine bit če prekinut u petak 3. aprila, saopćeno je iz Senata Univerziteta u Sarajevu. Kako se navodi, ispiti i obaveze iz tekućeg semetra prebacuju se u septembar 2020. godine pod uslovom da se situacija uzrokovana pandemijom koronavirusa normalizuje, piše Klix.ba.

Nas ne boli ni ovo “ČE” u njihovoj vijesti… Da sve bude smiješno, a iskreno malo i tužno, činjenica je da je ovo prvoaprilska šala.

Na dnu odluke navedeno da se radi o prvoaprilskoj šali

Neka dosjetljiva osoba falsificirala je Odluku Senata Univerziteta u Sarajevu, a kao prvoaprilsku šalu. Neki novinari su brže bolje iskoristili to za “ekskluzivu”, ali dobili su bruku.

Prvo su falsifikovanu objavu objavili sa datumom 31.4. da bi to ispravili i stavili datum 31.3.

Studenti su ovu vijest brzo počeli ismijavati i dijeliti na društvenim mrežama, a ni čitaoci ovog medija nisu novinare štedili.

SPUS već ranije demantovao

Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu ranije je već demantovao fotografiju Odluke.

Naime, očigledno se radi o lažnoj odluci, koju je neko napravio kao prvoaprilsku šalu, dok je druga fotografija iz priloga originalna odluka koju smo već ranije postavili na našoj stranici. Drago nam je da se naše kolege šale za vrijeme koje provode u izolaciji i na taj način umanje stresove”, kazali su iz SPUS-a.

Sarajevska sehara apeluje na novinare i urednike medija da provjeravaju informacije, jer ne samo da prave štetu društvu, prave štetu i vlastitom mediju koji nakon ovakvih stvari postaje nerelevantan.

Klix.ba je obrisao ovu vijest.