Zatvorena Općina Centar: Uposlenik pozitivan na koronavirus

S obzirom da je uposlenik Općine Centar jutros oko 10.30 sati informisao načelnika dr. Nedžada Ajnadžića da je smješten u izolatorij, jer mu je nakon testiranja na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, utvrđeno da je pozitivan na koronavirus, načelnik Ajnadžić je donio naredbu kojom je naložen niz mjera na sprečavanju mogućeg širenja zaraze, objavljeno je na zvaničnoj stranici Općine.

U tom smislu je za svih 60 uposlenika, koji su održavali proces rada u skraćenom radnom vremenu u objektu, naloženo da napuste zgradu, tako da je od 12 sati objekat Općine zatvoren, a sutra je u Općini neradni dan.

Pored toga, odmah je angažovana ovlaštena firma koja će već danas i sutra izvršiti potpunu dezinfekciju svih prostorija u zgradi Općine Centar.

Štab civilne zaštite je odmah pismeno obavijestio epidemiološku službu Doma zdravlja Vrazova, očekujući da će u skladu sa propisanim procedurama navedena služba Doma zdravlja preduzeti aktivnosti na jednak način kao što se provodi u svim ostalim situacijama.

Načelnik Ajnadžić očekuje daljnja uputstva nadležne zdravstvene institucije.

Želimo posebo da danaglasimo da navedenom uposleniku prilikom mjerenja tjelesne temperature putem termalnih kamera pri dolasku na posao nije utvrđena povišena temperatura. Međutim, navedeni uposlenik je u utorak navečer obavijestio načelnika Ajnadžića o povišenoj tjelesnoj temperaturi nakon čega mu je načelnik naložio da ne dolazi na posao, te da se odmah javi nadležnoj epidemiološkoj službi u Dom zdravlja Vrazova”, naveli su iz Općine Centar.