Završena fudbalska sezona u Francuskoj: Paris Saint-Germain proglašen prvakom

Fudbalske sezone u Francuskoj zvanično je završena, objavljeno je danas iz Ligue 1, a lider na tabeli, Paris Saint-Germain proglašen je prvakom.

Francuska fudbalska liga uvažila je odredbu predsjednika Emmanuela Macrona donesenu 28. aprila da se suspenduje prvenstvo.

Ovom odlukom PSG, koji je imao 12 bodova prednosi u odnosu na drugoplasiranog Olympiquea iz Marseja, po deveti put u svojoj historiji postao je prvak Francuske.

PSG je ubjedljivo prvi sa 68 bodova, na drugom mjestu je Marseille sa 56 bodova i utakmicom više od lidera. Treći je Rennens sa 50 bodova, zatim slijedi Lille sa 49, Reims i Nice sa 41 bodom. Lyon je tek na sedmom mjestu sa 40 bodova.

Kako smo ranije pisali Vlada Francuske je donijela odluku da prekine Francusko fudbalsko prvenstvo, i sve aktivnosti da obustavi do početka septembra.

Ova vijest je šokirala mnoge, pogotovo francuske klubove. Francuske ekipe koje nastupaju u europskim takmičenjima, moći će nastaviti svoje takmičenje u Ligi prvaka ili Europskoj ligi, naravno zadnju riječ će imati UEFA.