Zgrada Vječne vatre obasjana u bojama službene zastave Armije RBiH

Povodom obilježavanja 15. aprila, Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, večeras je zgrada Vječne vatre, obasjana u bojama službene zastave Armije RBiH.

U čast svim pripadnicama i pripadnicima ove međunarodno priznate vojne sile na fasadu zgrade projicirana je zastava Armije RBiH sa porukom vrhovnog komandanta Armije RBiH Alije Izetbegovića: “Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti nećemo“!

Ova zgrada u Ulici Maršala Tita, ubuduće će biti i službeno sjedište Grada Sarajeva.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka uputio je danas i službenu čestitku povodom ovog velikog datuma za historiju države, naroda i građana BiH.

Armija Republike Bosne i Hercegovine osnovana je prije 28 godina kao vojna sila koja je stala na branik mira, istine, života, ljudskih prava, države i svih naroda i građana Bosne i Hercegovine. Danas se sa ponosom sjećamo herojskog otpora agresiji i nezaboravnih vojnih pobjeda međunarodno priznate vojne sile.

Armija RBiH nastala je iz naroda, iz naših mahala, ulica, iz naših sela i gradova – iz naših srca. I ostat će zauvijek najsnažniji pečat i najsjajniji orden u historiji milenijske države Bosne i Hercegovine. Šehidi i poginuli borci Armije RBiH najplemenitiji su i najbolji sinovi i kćeri koji su kročili ovom zemljom”, poručio je Skaka.