Ambasadorica Misije OSCE-a uputila pismo podrške povodom situacije sa koronavirusom

Ambasadorica Misije OSCE-a u BiH Kathleen Kavalec uputila je pismo podrške općinskom načelniku Ibrahimu Hadžibajriću u vezi sa teškom i do sada neviđenom situacijom sa kojom se suočava cijela zajednica zbog širenja virusa korona.

“U takvim okolnostima, vaše rukovođenje u svojstvu načelnika nikada nije imalo veću važnost”.

Ona je istakla kako je prirodno da građani očekuju od administracije da radi u interesu zaštite njihove sigurnosti i dobrobiti i uvjeri ih da nadležni organi poduzimaju sve potrebne korake u cilju prevladavanja ove krize i pružanja podjednake zaštite svima. Mišljenja je kako je to težak teret koji će sasvim sigurno zahtijevati krajnji napor i angažman svih kapaciteta koji stoje na raspolaganju.

“Kao i uvijek, Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini spremna je podržati vas na svaki mogući način. Iako nismo donatorska organizacija, spremni smo na saradnju, kako tokom ove krize, tako i tokom sanacije njenih posljedica….naša Misija usmjerava sve informacije kojima raspolažemo, kako prema organima na višim nivoima vlasti tako i prema međunarodnim donatorskim organizacijama koje raspolažu kapacitetima za pružanje pomoći”, stoji između ostalog u pismu ambasadorice Kavalec koja naglašava da će Misija ostati u stalnom kontaktu sa Općinom Stari Grad i općinskim načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem kako bi se razmotrile mogućnosti njihovog angažmana u cilju prevladavanja izazova.