Centar za kulturu i mlade najavio ponovno otvaranje početkom juna

Poštujući sve mjere zaštite i bezbjednosti svojih sugrađana, Javna ustanova Centar kulture i mladih Općine Centar (CKM) najavila je otvaranje teatarske scene za mjesec juni predstavom “Čorba od kanarinca”.

“Čorba od kanarinca” je priča o ljubavi, dinamična komedija ali i nježna melodrama spojena u jedno, prepuštena glumcima da preispituju svoje emocije, maštaju, razmišljaju o budućnosti i neizvjesnosti koju ona nosi…

Nekom pozorišnom čarolijom, likovi dobiju nevjerovatnu mogućnost da u pet minuta izmaštaju i odsanjaju svoje buduće godine i da isprobaju svoj brak sa svim zamkama i bolnim događajima koji ih mogu zadesiti. Medo i Jaca, protagonisti ove priče, su se već pronašli i teško da će izaći iz zone komfora koju već imaju. Šta brak danas znači, da li je to smisao života za žene ili kraj zabave za muškarce? I pitanje za sve nas – da li je ljubav dovoljan razlog da se podijeli u dvoje?

Predstava je komična ali i istinita priča o braku, priručnik za one koji razmišljaju o ulasku u brak ali i ogledalo onih koji su već u njemu. Na ovo bračno putovanje povešće nas glumci Sanela Pepeljak i Sead Pandur u subotu, 6. juna u 20 sati. Režiju potpisuje Riad Ljutović, a tekst Miloš Radović.

Ulaznice za predstavu mogu se nabaviti na blagajni centra od 10-12 sati i od 16-20 sati, subotom od 11 do 14 sati, rezervisati putem telefona 033 232 595 i e-mail: info@centarkulture.ba.