COI Step by Step: Nova sedmica posvećena je nauci, istraživanjima i eksperimentima

Osjećaj zajedništva i uzajamna podrška su nam potrebne više nego ikad. Kako bismo našoj djeci olakšali izolaciju, a online nastavu učinili zanimljivom i efikasnom, COI Step by Step i Zajednica inovativnih nastavnika pripremili su mnoštvo ideja i resursa za školu i porodica.

Ovu sedmicu počinju s naukom. Pripremili su sedam dana posvećenih istraživanjima, eksperimentima, ogledima i pokusima. Više o tome možete saznati u šestom izdanju strategija za učenje.

Posebnu poslasticu pripremili su iz oblasti fizike, naime pred vama je zbirka zanimljivih ogleda iz ove oblasti koje su pripremile NIN-ovke Edina Šabić i Meliha Feta.

Ove sedmice imate i novi izazov. Naime, ekipa COI Step by Step i Zajednica inovativnih nastavnika pozivaju vas da osmislite i izvedete svoj eksperiment. Sve što trebate uraditi je da pošaljete opis eksperimenta, fotografiju i zaključak do kojeg ste došli.

Besjede o obrazovanju Zajednica inovativnih nastavnika emituje svako večer od 19 sati. Pridružite se besjedama o obrazovanju na ovom linku. Večerašnji gost je dekan Filozofskog fakulteta u Banja Luci Srđan Dušanić.

Mjesto susreta je www.inskola.com platforma na kojoj, tokom cijele sedmice, možete pronaći raznovrsne ideje i aktivnosti za rad sa djecom, metode i strategije, sedmične izazove, ali i grupe za psihološku podršku za nastavnike/ce, webinare na tražene teme i linkove na korisne sadržaje.

Svoje ideje i komentare možete postaviti i na društvenoj mreži Step-a.