Dan Općine Stari Grad: Uz promotivni video upućena čestitka građanima

Stari Grad je mjesto gradnje, razvoja i ulaganja u kvalitetan život Čovjeka – poruka je kojom Općina Stari Grad i općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić čestitaju svim građanima Dan Općine, 02. maj.

Ovaj datum je duboko urezan u sjećanju svakog stanovnika ove općine, ali i cijelog grada kao dan kada je agresor napao Sarajevo. U ne tako dalekoj prošlosti iz Starog Grada su se mogle vidjeti slike porušenih i zapaljenih objekata i uništene infrastrukture. Danas to više nije tako. Ovaj video je poruka svim građanima da ova općina, zajedno sa njima, iz svih nedaća izlazi još jača i odlučnija da nastavi putem razvoja, gradnje i obnove.

„02.maj Dan Općine Stari Grad“ je video o tome kako se voli svoja općina, svaka njena ulica, čikma, kaldrma. Video je poruka ljubavi i poštovanja svih onih koji su se u njemu rodili i onima koji su naučili da ga vole, a napravljen je i u čast hrabrim sinovima koji su dali živote za Stari Grad i slobodu.

Stvaranje kvalitetnih uslova za život i rad svih građana, pogodnog poslovnog okruženja za razvoj privrede, osiguranje prostora i ambijenta za kvalitetnu zdravstvenu zaštitu, prioritet su u djelovanju Općine Stari Grad Sarajevo.

Općina Stari Grad Sarajevo čestita svim građanima 02. maj uz promotivni video „02.maj Dan Općine Stari Grad“.