Danas oblačno uz kišu, pljuskove i grmljavinu, sutra možemo očekivati postepeno razvedravanje

Jutros je u našoj zemlji pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom u sjevernim područjima.

Temperature zraka izmjerene u 8:00 sati iznosile su: Bjelašnica 12 stupnjeva, Ivan Sedlo 14, Banja Luka, Bihać, Drvar, Gradačac, Prijedor i Sanski Most 15, Bijeljina, Bugojno, Doboj, Jajce, Livno, Tuzla i Zvornik 16, Sarajevo i Srebrenica 17, Grude i Široki Brijeg 19, Mostar i Stolac 21, Trebinje 22, Neum 23 stepena.

Atmosferski pritisak u Sarajevu je iznosio 945 milibara, za 3 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U jutranjim satima slaba kiša se očekuje u sjevernim i sjeverozapadnim djelovima.

Tokom dana, kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju i u ostalim područjima. Intenzivnije padavine, uglavnom u sjevernim, sjeveroistočnim i ponegdje u centralnim djelovima.

Na jugu Hercegovine, slabe padavine se očekuju krajem dana. Vjetar slab do umjeren istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura od 18 do 24, na jugu do 26 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Najviša dnevna temperatura oko 23 stepena.

U srijedu nas očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Poslije podne, postupan prestanak padavina. Jutarnja temperatura od 11 do 16, na jugu do 20, a najviša dnevna od 13 do 19, na jugu od 22 do 25 stepeni.

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Samo ponegdje u centralnim i istočnim područjima može pasti i malo kiše. Tokom dana, postepeno razvedravanje. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 17, a najviša dnevna od 13 do 19, na jugu od 19 do 23 stupnja.

U petak možemo očekivati umjereno oblačno vrijeme. Poslije podne ili krajem dana, ponegdje u sjevernim i sjeverozapadnim djelovima, moguća je kiša ili kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 17, a najviša dnevna od 14 do 20, na jugu od 19 do 23 stepena, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.