Delina Voloder: Kada pametan progovori, budala zašuti, a fukara koja se naglo obogatila ode u pritvor

Odavno želimo da se naši glasovi čuju. Predugo smo šutjeli, ali ipak građani su upjeli opaliti šamar realnosti budalama. Krajnje je vrijeme da budale zašute, tako su najpametniji. Tačno 5 do 12.

Zašto ne bi progovorili? Više nas niko ne može sputati. Sarajevo je svakako pokazalo da je grad Valtera i antifašista. Ta poruka odjeknula je u čitavom svijetu. Građani su se uveliko probudili. To im je bila samo priprema za ono što slijedi.

Pred njima su još mnoge borbe za promjenu u kojima će uspješno pobijediti.

I danas, pokazali su svoju odgovornost protestnom šetnjom, a sada traže da fukare kojima je mjesto u zatvoru preuzmu odgovornost za svoje kardinalne lapsuse.

Promjene su moguće, a i nužne. Naša država nije siromašna, već opljačkana. Fukara koja se obogatila u zatvoru je, tu joj je i mjesto. Fukara koja je od “banana” države napravila “malina državu”. Pitali smo se šta nas čeka nakon “malina države”. Pitali smo se da li ćemo se smijati ili plakati na naredne lapsuse.

Danas, kao i 16.5.2020. građani su se smijali. Bili su ponosni jer su dijelom promjena. Ne žele da njihova djeca i dalje budu primorana napuštati ovu zemlju. Žele šansu. I ja želim svoju šansu, jer mladi su ti koji vjeruju i da je nemoguće moguće i mogu sve ostvariti.

Građani su tu solidarišu se međusobno. Više ne žele da našu djecu liječimo telefonskim pozivima, da naši penzioneri budu gladni, da naši mladi odlaze iz svoje domovine. Promjena počinje u nama, zato pokrenimo se!

Bosanka i Hercegovka sam, zovu me Bošnjakinjom, ne osjećam se ugroženo!