Dosta je bilo: Predsjednici SDP BiH, NBL-a, NIP-a i NS pridružuju se sutrašnjoj protestnoj šetnji

Predsjednici stranaka SDP BiH, NBL-a, Naše stranke i Naroda za pravde pridružit će se mirnoj protestnoj šetnji koju organizira Platforma za progres u Sarajevu.

“Stranke na vlasti pokušavaju na svaki mogući način spriječiti održavanje izbora i tako izbjeći neminovan izborni poraz. Svaki glas koji se tome usprotivi pozdravljamo”, kazao je predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić.

Kazao je da će se predsjednici stranaka SDP BiH, NBL-a, Naše stranke, Naroda i pravde odazvati javnom pozivu gospodina Mirsada Hadžikadića da učestvuju u protestnoj šetnji u subotu 30. maja u 11:55 od Sebilja do Parlamentarne skupštine BiH, prenosi Patria.

“Predsjednici stranaka Nermin Nikšić, Ibrahim Hadžibajrić, Predrag Kojović i Elmedin Konaković će prisustvovati okupljanju kod Sebilja te i na taj način simbolično poslati poruku podrške i zajedničkog djelovanja opozicije u borbi za održavanje izbora koji su Ustavom i zakonima naše zemlje propisani”, poručio je Nikšić.

Naglasio je da pomno prate situaciju u Bosni i Hercegovini, te da trenutnoj poziciji žele poslati jasnu poruku.

“Pažljivo pratimo razvoj situacije i šaljemo jasnu poruku korumpiranoj vlasti da ćemo na svaki naredni korak koji vodi ka daljem odgađanju izbora organizovati proteste i demonstracije u svim dijelovima Bosne i Hercegovine. Mostarizacije Bosne i Hercegovine neće biti”, poručio je Nikšić.

Platforma za progresnajavila je za sutra mirnu protestnu šetnju u Sarajevu. Protest pod sloganon “Dosta je bilo!” simbolično će početi u 5 do 12, a svi su dobrodošli. Mjesto okupljanja je Sebilj na Baščaršiji, a iz Platforme podsjećaju na obavezno poštivanje mjera opreza u cilju suzbijanja širenja koronavirusa.