Džumhur novac od turnira donirao za Sofijin prvi korak

Najbolji bosnaskohercegovački teniser Damir Džumhur nastupio je danas na humanitarno-egzibicionom turniru SK Soccer Kup u Beogradu, a u finalu je bio bolji od srbijanskog tenisera Filipa Krajnovića rezultatom 2:0, po setovima 4:3 i 4:3.

Džumhur se plasirao u finale pobjedom protiv srbijanskog tenisera Marka Miladinovića s 2:0, po setovima 4:2 i 4:0. Nakon meča rekao je kako je sretan što je nakon dugo vremena dobio priliku da igra tenis.

“Posebno mi je drago jer je u pitanju humanitarni meč. Dva odlična meča s vrhunskim igračima. Hvala Filipu što se odazvao. Mislim da nam je svima trebalo da imamo osjećaj da smo na pravom turniru”, rekao je Džumhur i dodao:

“Bitno je da mogu opet igrati dobar tenis, da nisam zaboravio skroz. Bilo je veoma bitno za sve nas, ovakve manifestacije su potrebne za tenis. Vidimo da ostali sportovi kreću, ali tenis je možda u najvećem problemu. Upitno je da li će biti nastavka sezone. Moram reći da iako sam igrao protiv momka iz Srbije, publika je bila fer plej. Hvala vam zaista mnogo na ovome”, rekao je Džumhur.

Džumhur je ček od milion srbijanskih dinara (oko 17.000 KM) odlučio donirati djevojčici Sofiji Markuljević s obzirom na to da je turnir bio humanitarnog karaktera. Pobjednik turnira imao je priliku da odluči kome će donirati novac.

Fondacija “Budi human” iz Srbije je pokrenula donaciju i promociju humanitarne akcije “Za Sofijin prvi korak”. Sofija Markuljević je djevojčica iz Beograda kojoj je potrebna vakcina koja košta 2,1 miliona dolara kako bi se izliječila od rijetke spinalne distrofije. Građni Srbije proteklih dana putem brojnih humanitarnih akcija prikupljali su novac za malu Sofiju.

Stefan Markuljević, otac djevojčice je rođen u Banjoj Luci. Kondicioni je trener odbojkaške reprezentacije Srbije, a i brojni sportisti uključili su se u akciju – “Za Sofijin prvi korak”.