Federalni ministar za boračka pitanja Bukvarević podnio ostavku u Parlamentu FBiH

Federalni ministar za boračka pitanja Salko Bukvarević podnio je ostavku na mjesto zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, što je za Faktor potvrdio sam Bukvarević.

Na njegovo mjesto dolazi Zijad Mušić iz Mostara. Rekao je kako proces imenovanja Vlade FBiH predugo traje, te da se nada kako će novi zastupnik imati više vremena da se posveti radu u Parlamentu BiH.

“Ja više nisam parlamentarac. Podnio sam ostavku na mjesto zastunika u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH zbog obaveza u Ministartsvu za boračka pitanja FBiH, previše je posla” rekao nam Bukvarević.

Dodao je da se prvenstveno želi posvetiti radu u Ministarstvu u kojem je ogroman broj otvorenih pitanja.

“Iz tih razloga, da što bolje mogu obavljati ovaj posao, a pogotovo što imamo činjenice što je neizvjesno kada će doći do imenovanja nove Vlade FBiH. Zbog toga i prije svega racionalizacije, i ozbiljnije da se radi na ovom poslu. U martu sam podnio ostavku, Centralna izborna komisija BiH je prihvatila, dodijelila mandat sljedećem. Mislim da će na sljedećoj sjednici Zijad Mušić položiti zakletvu i postati parlamentarac” poručio je Bukvarević.