Garden of Dreams: Zvuk slobode iz Doline heroja otišao u svijet

Iza nas je još jedno virtuelno putovanje iz snova koje nam je priuštio Garden of Dreams tim, a naše odredište ovog puta bila je veličanstvena Dolina heroja, koja je odjekivala magičnim zvukovima elektronske muzike slaveći život i slobodu na mjestu koje je oduvijek važilo za simbol junaštva, čojstva i antifašizma.

Garden of Dreams presents BiH nastavlja njegovati svoju jedinstvenu fuziju elektronske muzike i prirodnih ljepota Bosne i Hercegovine. GoD važi za vjernog čuvara i zaštitinika bh. kulture i tradicije, stoga svoje evente smješta na lokacije i gradove od historijskog i turističkog značaja za BiH. Upravo zahvaljujući ovom projektu i fantastičnim reakcijama publike, nakon Sarajeva i tvrđave Vranduk, Garden of Dreams magija posjetila je i Dolinu heroja. Za DJ pultom ovog puta našli su se Bonjasky i G.Edd, koji su se pobrinuli da svojim fantastičnim setom ljubiteljima elektronskog zvuka ponovo ponude najbolju zabavu u izolaciji.

Nacionalni park Sutjeska, u sklopu kojeg se nalazi i memorijalni kompleks Dolina heroja, pravi je kulturno-historijski biser Bosne Hercegovine, koji će najviše će ostati upamćen kao poprište jedne od najvećih bitki u II svjetskom ratu. U epskoj bici, poznatijoj kao bitka na Sutjesci ili Peta ofanziva, koja se odigrala 1943.godine, a između njemačkih okupacionih snaga i oslobodilačkih jedinica, za slobodu je svoje živote dalo više od 7000 partizana boreći se protiv šest puta brojnije i superiornije njemačke vojske. Od tada pa sve do danas, memorijalni kompleks Dolina heroja posvećen toj bici, slovi za simbol hrabrosti i požrtvovanja te moralne čvrstine onih koji su se našli u beznadežnom položaju.

Za sve one koji su propustili premijerno pogledati video razglednicu veličanstvene Doline heroja ili to čarobno iskustvo žele ponoviti, cijeli video u trajanju od dva sata, dostupan je na zvaničnom Garden of Dreams YouTube kanalu.

Od samog početka Garden of Dreams vrijedno radi na promociji kako elektronske muzike tako i prirodnih ljepota, kulturne te historijske baštine Bosne i Hercegovine, međutim sa svojim novim projektom – Garden of Dreams presents BiH, nudi jednu sasvim novu dimenziju promocije Bosne i Hercegovine, vodeći nas na uzbudljiva virtuelna putovanja na bajkovite lokacije, bilježeći kamerom sve te prekrasne prizore popraćene najfinijim muzičkim notama najboljih bh. DJ-eva te tako ostavljajući vječni trag Garden of Dreams magije na internet prostranstvima. Naredno Garden of Dreams putovanje zakazano je za 16. maj 2020., a ovaj put idemo na tvrđavu u Srebrenik.