Glasine: GTA 5 bi danas mogla biti besplatna za računare

Prije nego bilo šta napišemo moramo da kažemo da se danas dijeli besplatna “mistery game” na Epic Store platformi, a da se radi o igri GTA 5 može biti samo glasina i možda podvala anonimnih izvora.

Međutim,  ako je istina, od danas će jedna od najboljih (možda najbolja igra franšize) biti besplatna na PC-u, odnosno na Epic Games Store.

Naime, stranica Gamepressure prenosi šuškanja u vjetru koja tvrde da će svi korisnici Epic Games Launchera u svoju kolekciju moći trajno dodati GTA 5 Premium Edition koji sadržava single-player porciju i pristup GTA Online.

Epic Games Mistery Game
Epic Games Mistery Game

Ideja da bi se GTA 5 mogao nabaviti potpuno besplatno možda zvuči ludo, ali nekoliko je naznaka koje upućuju na to da bi ovo doista moglo biti tačno.

– Već sedam dana na Epic Games Store stoji odbrojavanje do otkrivanja “mystery game” i to je prvi put da Epic Games nudi takvo odbrojavanje – što znači da obrojavaju do nečega većeg i značajnijeg od obične ponude.

– Epic Games Store za dodavanje igara besplatno do 21.5. traži dvofaktorsku autentifikaciju, čime je malo otežana (ali ne i onemogućena) prodaja računa s igrama; što opet sugerira da će do 21. 5. dijeliti nešto značajno.

– GTA 5 je sada već skoro sedam godina stara igra.

– GTA 5 je do sada zaigralo više od 120 miliona igrača.

– GTA 5 se do sada dijelio u sklopu pretplata za Xbox Game Pass i PlayStation Now, a cijena igre na popustima se spušta i na manje od 20 KM.

– Epic Games i izdavačka kuća Take-Two Interactive imaju dobar odnos te su neke njihove franšize poput Borderlandsa i Red Dead Redemptiona već bile ekskluzivne na Epic Games Storeu neko vrijeme.

Pa hajde da vidimo čime će nas Epic Games iznenaditi.