Glumica iz “Pune kuće” ide u zatvor zbog mita

Glumica Lori Loughlin (55), poznata po ulozi Rebecce u seriji “Puna kuća” i njen suprug, modni dizajner Mossimo Giannulli (56) izgubili su bitku na sudu nakon što su optuženi da su Singerovoj zakladi platili 500.000 dolara kako bi ona predstavila njihove kćerke kao veslačice i uključila ih u tim na Univerzitetu Južne Kalifornije (USC).

Lori je dobila dva mjeseca zatvora i mora platiti 150.000 dolara kazne, dok je njezin suprug dobio pet mjeseci zatvora, a novčana kazna mu je ista kao i njezina.

Par je u početku tvrdio da nisu krivi i da su davali taj novac u dobrotvorne svrhe, no ove sedmice na suđenju oboje su priznali krivicu. Da nisu priznali, njihova zatvorska kazna mogla je biti i do 20 godina, prenosi Oslobođenje.

Oko pedesetak ljudi raskrinkano je da su davali mito, a među njima je i “kućanica” Felicity Huffman (57) koja je odslužila kaznu od 14 dana zatvora.. Dosad najtežu kaznu odbio je glumac Douglas Hodge (60) i on mora u zatvor na devet mjeseci. Uz to, mora platiti 850.000 dolara kazne.