Gradonačelnik Skaka uputio telegram saučešća povodom smrti fudbalera Edina Spreče

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka uputio je telegram saučešća povodom smrti istaknutog sarajevskog i bosanskohercegovačkog fudbalera Edina Spreče.

“Napustio nas je Edin Sprečo Sepi, legendarna desetka sarajevskog ‘Želje’, koja je ginula za “plavu” boju punih 12 godina. Sprečo je bio član šampionskog tima zvanog ‘Ribarove bebe’ koji je FK Željezničar uveo u historiju bh. fudbala. Ovaj majstor sa Grbavice ostat će upamćen po svojoj eleganciji na terenu, driblinzima a pogotovo po asistencijama. Njegov odlazak je nenadoknadiv gubitak. Porodici upućujem iskreno saučešće. Sarajevo će zauvijek pamtiti svoga Sepu”, poručio je gradonačelnik Skaka.

Podsjećamo, Edin Sprečo, legendarni fudbaler FK Željezničar preminuo je jučer u 73. godini života.

Za Željezničar je odigrao ukupno 234 zvanične utakmice, pri čemu je postigao 75 golova. Osim toga, bio je i povremeni reprezentativac Jugoslavije za koju je ubilježio tri nastupa, uz dva postignuta gola. Sprečo se isticao svojom suptilnošću.

Uobičajeni član ofanzivne linije u timu i jedan od najboljih strijelaca u historiji kluba zahvaljujući odličnom šutu. Nerijetko je postizao važne golove. Međutim, vrlo je bitno istaći i da se često javljao kao asistent. Više godina je bio zaposlen u Omladinskoj školi.