Grupa građana donirala šest zaštitnih vizira vozačima GRAS-a

Grupa građana Sarajeva okupljenih oko foruma o gradskom prijevozu Gradskiprevoz.org poklonilo je vozačima GRAS-a šest zaštitnih vizira.

Građani su poklonili vizire imajući u vidu situaciju u KJKP GRAS Sarajevo a s ciljem da olakšaju uposlenicima ove firme bržu uspostavu saobraćaja, a sugrađanima lakši dolazak na posao, piše Klix.ba.

“Odlučili smo da djelujemo odgovorno te da KJKP GRAS doniramo određen broj vizira. Nije to veliki broj, samo 6 komada, ali mladi ljudi okupljeni oko našeg foruma odlučili su da djeluju odgovorno i tako posluže kao primjer drugima da budu odgovorni. Pozivamo i sve kompanije, institucije kantonalnih i općinskih vlasti u našem Kantonu čiji uposlenici koriste usluge ovog prijevoznika da svojim sugrađanima olakšaju odlazak na posao na način što će ovoj firmi donirati dio zaštitne opreme za potrebe voznog osoblja”, poručuju iz foruma o gradskom prijevozu.

Čim prije se obezbjede svi sigurnosni uvjeti za odvijanje saobraćaja, prije će saobraćaj i krenuti, zaključuje se u saopćenju.