Iz Grasa apeluju na penzionere da ne koriste javni prevoz u periodu kada i radnici

Iz KJKP Gras apeluju na građane da u periodu odlaska i dolaska na posao, ukoliko ne koriste radničke karte, ne ulaze u vozila javnog gradskog prevoza kako ne bi došlo do ugrožavanja zdravstvene bezbjednosti svakog korisnika javnog prevoza.

“S obzirom da je primjetan veći priliv putnika u jutarnjim i popodnevnim satima, kada većina ljudi odlazi na posao i vraća sa posla, molimo naše građane koji ne koriste radničke mjesečne karte da poštuju naredbu i ne ulaze u vozila javnog gradskog prevoza od 6.30 do 9 i od 15 do 17 sati, a posebno naše starije sugrađane, penzionere koji spadaju u zdravstveno rizičnu grupu”, naveli su iz KJKP Gras.

Naredbom je jasno navedeno koliko putnika se može nalaziti u vozilu tokom vožnje i svako povećanje broja putnika
značilo bi ugrožavanje njihovog zdravlja.

“Kako nam je u ovoj situaciji najvažnije zaštititi zdravlje naših građana apelujemo na sve naše korisnike da se pridržavaju propisanih mjera koje nalažu obavezno korištenje zaštitnih maski i po mogućnosti rukavica, da ulaze isključivo na prva vrata vozila, da sjede na za to propisanim sjedištima, postuju socijalnu distancu te ne insistiraju na ulasku u vozilo ukoliko su sjedišta popunjena. Svi se moramo prilagoditi novonastaloj situaciji i imati strpljenja kako bi smo izbjegli neželjene posljedice”, stoji u saopćenju KJKP Gras.