Jedna osoba zaražena u Sarajevu, osam prestupnika za izrečene mjere samoizolacije

Prema današnjim podacima Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, tokom protekla 24 sata u Kantonu Sarajevo zabilježena je jedna osoba pozitivna na koronavirus.

Trenutno nema pacijenata na bolničkom liječenju.

Do sada je u Kantonu Sarajevo zabilježeno ukupno 112 oboljelih od COVID-19. Od tog broja, izliječeno je 95 osoba, aktivno je 7 osoba, četiri strana državljana su izmještena na liječenje izvan BiH, dok je šest osoba, nažalost, preminulo od posljedica ove bolesti.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova KS su tokom protekla 24 sata evidentirali osam slučajeva kršenja izrečenih mjera samoizolacije.

Podsjećamo, do sada je ukupno u Bosni i Hercegovini zaraženo 2.267 osoba, a od tog broja je uspješno oporavljeno 1.355 osoba, dok je borbu sa opakim virusom izgubilo 130 osoba.

Sarajevska sehara apeluje da se poštuju sve regule i mjere donesene, a ovaj put posebno apeluje na vlasnike ugositetljskih objekata koji ne poštuju preporuke Civilne zaštite. Niti u jednom objektu koji smo obišli nismo pronašli stolove između kojih ima dovoljno rastojanje, kao ni osobe koje su dovoljno razmaknute.