Kanton Sarajevo: Šest dana nema novih slučajeva zaraze koronavirusom

Prema današnjim podacima Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, tokom protekla 24 sata u Kantonu Sarajevo je izvršeno 102 laboratorijskih testiranja na prisustvo koronavirusa.

U Kantonu Sarajevo šesti dan zaredom nema novih potvrđenih slučajeva infekcije ovim virusom. Ukupan broj oboljelih od zarazne bolesti COVID-19 u KS-u i dalje iznosi 108.

“Trenutno je u izolatoriju na KCUS-u hospitalizirano pet pacijenata, dok na bolničkom liječenju u Općoj bolnici nema pacijenata. Isto tako nema pacijenata na respiratorima. Jučer je evidentiran oporavak 10 osoba, čime je ukupan broj oporavljenih u Kantonu sada 79. Smrtnih ishoda jučer nije bilo”, podaci su iz biltena Zavoda.

Dodaju i kako je broj aktivnih slučajeva 19.

Ministarstvo unutrašnjih poslova KS tokom protekla 24 sata evidentiralo jedan slučaj kršenja izrečenih mjera samoizolacije, dok se u prinudnoj izolaciji ne nalazi niti jedna osoba.

Na evidenciju Službe za zapošljavanje KS jučer se prijavilo 68 osoba, tako da ukupan broj novoprijavljenih, od proglašenja stanja nesreće 18. marta 2020. godine, iznosi 5.377 osoba.