Karatašice koje brane boje BiH pretučene u vlastitom stanu od strane pijane osobe

Ema i Elma Selman, reprezentativke Bosne i Hercegovine u karateu, na svom Facebook profilu ostavile su potresnu poruku u kojoj navode da su pretučene u svom stanu u Ključu.

Kako navodi Ema Selman, pijana muška osoba je u petak navečer došla na njihovu adresu i ušla u stan, a zatim i fizički nasrnula na nju i njezinu sestru. Prema njihovim riječima, radi se o izvjesnom Adelu Vučkiću.

Želim svima javno da kažem o situaciji o kojoj su upoznati mnogi građani Ključa. Desilo se sinoć u ponoć (petak na subotu) da je na moja vrata pokucala vidno pijana osoba i ušla mi u stan kako bi mene i moju sestru istukla i fizički zlostavljala. Adel Vučkić je izvršio nasilje na meni“, napisala je Selman.

Nije navela ko je Adel Vučkić, niti u kakvoj su vezi.

Ja sam žrtva nasilja jedne pijanice. Nije me sramota, ovo nije moje poniženje, već njega i njegove porodice. Ne znam na koji nivo može muškarac spasti da udari žensko. Adele Vučkiću ovo mene ne boli, ja se ne stidim. Ti si taj koji se treba stidjeti“, napisala je Ema.

Uz cijeli tekst je priložila i fotografije na kojima se na njenom i sestrinom licu vide povrede na licu.

Prema pisanju medija, slučaj je prijavljen policiji koja vodi istragu i koja će poduzeti naredni korak.

Cijeli tekst na Facebooku je izazvao brojne komentare osude domaće, ali i regionalne javnosti.

Sarajevska sehara osuđuje svaki vid nasilja, posebno nad ženama, te se nada da će se iznaći adekvatna kazna za prekršioca. Nikada nije i nikada neće postojati adekvatna kazna za nasilnike.