Kompanija Apple će 22. juna održati konferenciju na kojoj će predstaviti nove modele iPhone-a i Mac-a

Kompanija Apple najavila je datum svoje Svjetske konferencije za programere, na kojoj će predstaviti nove modele iPhonea, Mac-a i još mnogo toga.

Konferencija će početi 22. juna, saopćila je kompanija Apple.

To će ujedno biti i datum glavne prezentacije, na kojoj se prikazuju nova ažuriranja softvera i proizvodi, piše Independent.

Apple će prvi put biti domaćin ovog događaja, a programeri su pozvani da konferenciju prate od kuće. Obično na WWDC događaj programeri dolaze u Kaliforniju iz cijele zemlje, ali to je otkazano zbog pandemije koronavirusa.

Apple nije dao precizne detalje kako će izgledati ovi događaji preko interneta, no jasno je bilo da će održati redovne ključne riječi, tokom kojih Apple otkriva ažuriranja operativnog sistema za sve svoje proizvode, kao i povremeno otkrivanje novog hardvera.

Događaj WWDC je prepun stručnih govornika i programera, a virtuelni događaj neće biti ništa drugačiji. Uz glavne adrese i sesije prekida rada, polaznici mogu naučiti kako koristiti Appleovu tehnologiju za izgradnju svojih najinovativnijih aplikacija do sad.

“WWDC20 će biti najveći do sada kako bismo saznali više o budućnosti Apple platformi. Jedva čekamo da se u junu sretnemo putem interneta sa globalnom zajednicom programera i podijelimo sa njima sve nove alate na kojima radimo kako bismo im pomogli da stvore još nevjerovatnije aplikacije i usluge”, rekao je šef marketinga Applea Phil Schiller.

Apple je također najavio da će održati takmičenje na Swift Playgrounds, svojoj iPad aplikaciji za podučavanje djece kodiranju.

Daljnje informacije bit će dostupne putem Apple Developer aplikacije, navodi firma.