Kompanija Avis BiH olakšava rad Udruženju Pomozi.ba

Rent-a-car kompanija Avis BiH ustupila je Udruženju Pomozi.ba automobil na korištenje tokom trajanja pandemije koronavirusa kako bi uposlenicima, volonterima i volonterkama Udruženja olakšala svakodnevni rad.

Udruženje već godinama organizuje humanitarne akcije koje pomažu građanima koji su u potrebi, a partnerstva sa društveno odgovornim kompanijama jedan su od načina osiguravanja resursa za realizaciju brojnih aktivnosti.

Ekipe Udruženja svakodnevno su na terenu i obilaze starije i iznemogle osobe širom Bosne i Hercegovine, a kojima je potrebna naša pomoć.

“Organizacija Pomozi.ba pojačala je svoje humanitarne aktivnosti na terenu tokom pandemije koronavirusa i mjeseca ramazana, sa ciljem da pomognemo što većem broju socijalno ugroženih porodica koje žive u jako teškim uslovima. Pored standardne podjele obroka, u ovom periodu svaki dan na kućni prag naših korisnika donosimo i iftare, dodatno smo povećali broj obilazaka socijalno ugroženih ljudi, a do kraja maja planiramo podijeliliti desetine hiljada prehrambenih i higijenskih paketa. Zbog većeg obima posla i mnogobrojnih humanitarnih akcija donacija vozila od velikog nam je značaja. Od srca zahvaljujemo kompaniji Avis BiH, što su na ovaj način odlučili podržati baš našu humanitarnu organizaciju”,  naveli su iz organizacije Pomozi.ba.

Udruženje Pomozi.ba trenutno, pored ostalih, ima i aktivnu kampanju COVID-19 Pandemija – Online donacije koja za cilj ima prikupljanje sredstava za najugroženije stanovništvo širom Bosne i Hercegovine putem web stranice www.pomoziba.org.