Korona zabava: Mesihović smijenio Fejzića iz Naučnog tijela KS

Ministar zdravstva KS prof.dr. Rusmir Mesihović jutros je razriješio članstva u Naučnom tijelu prof.dr. Nihada Fejzića.

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo prof.dr. Rusmir Mesihović razriješio je jutros prof.dr. Nihada Fejzića iz članstva u Naučnom tijela Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo za praćenje i analizu situacije izazvane novim  koronavirusom, saopćeno je iz Vlade KS.

Na upražnjeno mjesto u ovom tijelu imenovan je epidemiolog prim.dr. Željko Ler.

Podsjetimo, sarajevska policija morala je sinoć intevenisati u restoranu Golf Klub nakon što je otkriveno da se tamo održava rođendanska zabava na kojoj učestvuje više osoba.

Među njima su bili pjevačica Slađana Mandić, njene estradne kolege Halid Bešlić, Hari Varešanović, Šerif Konjević, Semir Cerić Koke kao i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac, te dekan Veterinarskog fakulteta u Sarajevu Nihad Fejzić, koji je ujedno i član Naučnog tijela za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom u Kantonu Sarajevo.

Dekan Fejzić je sinoć uputio izvinjenje građanima.

“Izvinjavam se svima zbog večerašnjeg ispada. Bio sam s prijateljima nakon dužeg vremena, našem dobrom prijatelju na rođendanu i svi ćemo snositi sankcije. Žao mi je zbog neprijatnosti koju ste osjetili”, bio je komentar Fejzića nakon večerašnje fešte koju je prekinula sarjavska policija, a koja se održavala uprkos zabranama i nepoštivanju mjera.