Mafia II: Definitive Edition navodno bi danas trebala da se nađe u prodaji

Datum zvaničnog izlaska “Mafia II: Definitive Edition” naizgled je bliže nego što smo mislili. Mnogo, mnogo bliže.

Nakon informacije za nadolazeći remake prvog dijela franšize, datum izlaska Mafia II remastera je također procurio. A curenje dolazi s istog mjesta koje je procurilo datum izlaska remaka prvog dijela, a to je  Microsoft Store.

Prema popisu na Microsoftovoj prodavnici, koji je od tada povučen, remaster će se pojaviti na PS4, Xbox One i PC-u 19. maja, a to je danas. U popisu se nalaze i sljedeći opis proizvoda:

“Drugi dio zločinačke sage – Empire Bay od 1940-ih do 50-ih godina prošlog vijeka. Remastiran u zadivljujućim HD detaljima, živi život gangstera tokom zlatnog doba organizovanog kriminala. Ratni heroj Vito Scaletta zapleće se u rulju plaćajući dugove svog oca. Pored svog prijatelja Joea, Vito radi da se dokaže, penjući se porodičnom ljestvicom zločinima veće nagrade, statusa i posljedica”, bilo je navedeno u opisu na Microsoft Store-u.

Dalje se u popisu navodi i da će svi vlasnici igre otključati Vitovu kožnu jaknu i automobil u obje igre, odnosio Mafia II i Mafia III.

Kada je u pitanju Mafija III, trenutno nema riječi, niti službenih niti neslužbenih, o tome kada će se remaster objaviti, ali će to vjerojatno biti danas.

Naravno, sve što se nalazi na popisu treba uzeti sa zadrškom, dok službeno ne dođe sa 2K, ali prilično je sigurna pretpostavka da su sve informacije sadržane u službenom popisu Microsoftovih proizvoda legalne.