Marca: Barcelona Pjanića vidi kao savršenog veznog igrača

Barcelona planira dovesti Miralema Pjanića u svoje redove , a čini se kako sada sve dolazi na svoje mjesto i kako bi se transfer ovaj put zaista mogao realizovati, piše madridska Marca.

Španci kažu kako je čitav posao tek na početku, ali da je Pjanić visoko na listi prioriteta katalonskog velikana u narednom prijelaznom roku.

Barcelona Pjanića vidi kao savršenog nogometaša za svoj vezni red. Riječ je o veznom nogometašu svjetske klase koji odlično organizuje igru ekipe, odlično se uklapa u Barcelonin stil igre i može igrati objema nogama, navodi Marca.

Naglašavaju kako je izuzetno važno što Pjanić ima iskustvo igranja na najvišem nivou s obzirom na to da je igrao pet godina za Romu i četiri za Juventus.

“Čak i prije odlaska u Italiju Pjanić je iskusio igranje na najvišem nivou i postigao pogodak na Santiago Bernabeuu s Lyonom kada su Lavovi eliminisali Real Madrid iz Lige prvaka”, navodi Marca.

Nikada nije bio van terena više od mjesec, za devet godina igranja u Italiji, a njegova najozbiljnija povreda uzrokovala je pauzu od dvije utakmice od dolaska u Torino, ističu Španci.

Pjaniću se prema navodima Marce sviđa ideja o prelasku u Barcelonu gdje bi igrao uz Lionela Messija i borio se za najveće trofeje, kako na domaćem, tako i na međunarodnom planu. Navode kako je jedan od najzanimljivijih veznih nogometaša na tržištu u ovom trenutku, te da će Barcelona zbog toga imati žestoku konkurenciju.

Prvi put Pjanić se dovodio u vezu s Kataloncima 2018. godine, ali je onda produžio ugovor s Juventusom do 2023. Torino je mogao napustiti i prošle godine, ali to nije dozvolio Juventus. Italijani već odavno pišu kako Pjaniću ne odgovara stil nogometa koji preferira Maurizio Sarri, a ako uzmemo u obzir da bi ga Katalonci voljeli vidjeti na Camp Nou stadionu, u naredom prijelaznom roku mogli bismo konačno dobiti potvrdu onoga o čemu se već dugo piše.