Nakon burne emisije, rasprava i na društvenim mrežama

Nakon burne emisije na Federalnoj televiziji u kojoj su čestvovali Elmedin Konaković (NiP), Aljoša Čampara (SDA), Sanela Prašović – Gadžo (SBB) i Đenan Salčin, direktor Agencije za javne nabavke BiH, politička prepucavanja prenijela su se i na društvene mreže.

Posebno burno je bilo između Konakovića i Prašović – Gadžo. Međutim, kako su Konaković, a i Čampara, sve vrijeme kontrirali, Prašović – Gadžo je optužila predstavnike SDA i NiP-a da “zajedno nastupaju”.

“Vi (Čampara), vjerovatno prelazite u Narod i pravdu. A onda će NiP u SDA?”, bio je jedan od komentara predstavnice SBB-a i zastupnice u Parlamentu FBiH.

U cijeli “slučaj” uključio se Zoran Blagojević, savjetnik za medije premijera Federacije BiH Fadila Novalića i dugogodišnji član Socijaldemokratske partije BiH (SDP), koji je SDA pristupio u novembru prošle godine.

On je sinoć napisao “večeras na FTV BiH 2 člana NIP i 2 SBB”, vjerovatno aludirajući na stavove Čampare (SDA) u vez posljednjih dešavanja na bh. političkoj sceni, a spoebno u vezi afere nabavke respiratora.

Ubrzo mu je odgovorio i Čampara, i to putem Facebooka.

“Zoranu Blagojeviću koji je odnedavni novopečeni član SDA i savjetnik premijera za medije bi bilo bolje da nadograđuje svoje znanje u ovoj oblasti, jer je već svojim neznanjem uništio SDP, a sada je na jako dobrom putu da svojim savjetima uništi i premijera Vlade FBiH, a i Vladu Kantona Sarajevo, koju ‘savjetuje’ u rijetkim trenucima kada je trijezan. Ne bi bilo loše ni da za početak promjeni profilnu sliku uslikanu ispred banera SDP-a, ne zbog toga gdje sada radi, već zbog negodovanja funkcionera i članova SDP-a koji ne vole da ih ova slika sjeća na mračni period ove stranke kada je on tu kao savjetovao nešto”, naveo je Čampara.

Zoranu Blagojeviću koji je odnedavni novopečeni član SDA i savjetnik premijera za medije bi bilo bolje da nadograđuje…

Posted by Aljosa Campara on Tuesday, 5 May 2020

“I na kraju moram ga razočarat i reći da ne mislim napuštati SDA jer imam još jako puno nedovršenog posla tu. U njegovom maniru je sigurno stvari ostavljat polovične i nedorečene, no u mom nije”, poručio je Čampara.