Nema kući/ SIPA zadržala u pritvoru i premijera Federacije BiH Fadila Novalića

Premijer Federacije BiH, Fadil Novalić zadržan je u pritvoru, a nakon saslušanja o “predmetu Respiratori” u prostorijama SIPA-e.

Suspendovani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak i Fikret Hodžić također su ranije zadržani u 24-satnom pritvoru. Sve pomenute osobe večeras su ispitane u okviru istrage.

Također, danas su zastupnici Demokratske fronte u Federalnom parlamentu zatražili ostavku Fadila Novalić, a nakon što su zastupnici iste stranke odbili glasati o nepovjerenju vladi.

”Zastupnici i Zastupnice opozicije prije svega traže razrješenje , ostavku ili smjenu premijera Fadila Novalića, kao najodgovornijeg čovjeka u Vladi Federacije BiH”, naglasio je Damir Mašić, zastupnik iz SDP- a.

O tome se na svojoj Facebook stranici oglasio i nezavisni zastupnik u Skupštini KS Damir Nikšić.

Nakon što su minirali inicijativu i uništili šansu da se legitimno sruši Novalićeva vlada u tehničkom mandatu jednom zauvijek, u DF-u su u svom stilu i po svom običaju (da jedno rade a drugo govore, da budu istovremeno vlast i opozicija, slično SBB-u) skontali da zamažu oči javnosti i da se ‘izvade’ kod raje tako što su odmah potom formalno tražili da Novalić, Miličević i Drljača k’o biva sami podnesu ostavke“, napisao je Nikšić u jednom dijelu objave.